terug naar het overzicht

Veilig Thuis vervult als onafhankelijke organisatie een regionale functie op het gebied van ongeplande (acute) zorg. Daarnaast heeft Veilig Thuis de afgelopen jaren inspanningen verricht om de kwaliteit van de ongeplande (acute) zorg en alarmopvolging logistiek efficiënter te organiseren. Eén team neemt nu zowel de ongeplande (acute) zorg als de alarmopvolging voor haar rekening. De aanrijtijd is maximaal 30 minuten.  Deze inspanningen hebben geleid tot een kosteneffectieve dienstverlening van hoog niveau voor burgers, zorgaanbieders en samenwerkende organisaties.

 

 

Kerngegevens Veilig Thuis

  • Onafhankelijke organisatie
  • Regionale functie
  • Acute zorg en alarmopvolging
  • 24 uur beschikbaar

Onafhankelijke regionale functie

Inmiddels kunnen cliënten van de meeste zorgaanbieders in het werkgebied van Veilig Thuis met ongeplande zorgvragen een beroep doen op Veilig Thuis. Veilig Thuis levert voor ca. 75% van alle organisaties in de regio de ongeplande zorg.

Opvolging

De verpleegkundigen van Veilig Thuis presenteren zich bij de cliënt als verpleegkundige van diens zorgaanbieder. De zorg wordt gerapporteerd in het (digitale) zorgdossier conform de regels en afspraken van de bijbehorende zorgaanbieder. De ongeplande zorgvragen bestaan voor 75% uit voorbehouden handelingen. Daarnaast gaat het acute team op verzoek van bijvoorbeeld huisartsen ook naar cliënten die nog niet in zorg zijn. Indien vervolgzorg nodig is, heeft de cliënt keuzevrijheid qua zorgaanbieder.

Uitbreiden regionale functie

In het werkgebied van Veilig Thuis zijn nog een aantal zorgorganisaties die zelfstandig de ongeplande zorg uitvoeren. Veilig Thuis wil de opvolging van de ongeplande zorg regionale uitbreiden en ook met hen een overeenkomst aangaan. De komende tijd vinden gesprekken hierover plaats.

Wouter Vlaardingerbroek

‘Acute zorg regionaal goed geregeld’

Wouter Vlaardingerbroek, directeur Veilig Thuis

 

Contact met Veilig Thuis

088 0234790 info@fundis.nl

Deel deze pagina op: