In Beweging

  • Naadloze overgang vanuit het ziekenhuis
  • Samen werken aan herstel
  • Professioneel en actief aan de slag
  • Revalidatieplan

In beweging biedt geriatrische revalidatiezorg aan mensen die door hun leeftijd of aandoeningen kwetsbaar zijn en langer de tijd nodig hebben om te herstellen. Bijvoorbeeld na een ongeval of operatie. Soms is het niet meer nodig om in het ziekenhuis te blijven maar kan iemand nog niet naar huis omdat revalidatie noodzakelijk is. In beweging zorgt er samen met het ziekenhuis voor dat de overstap goed verloopt.

Persoonlijk revalidatieplan

In beweging stelt samen met de cliënt een persoonlijk revalidatieplan op met als doel terugkeer naar huis. Aan de hand van het plan en onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide professionals, werkt de cliënt actief aan zijn of haar herstel. De verschillende behandelingen worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Verblijf

Cliënten kunnen maximaal drie tot zes maanden verblijven om te revalideren. Gemiddeld verblijven revalidanten 36-38 dagen bij In beweging. In samenspraak met de Specialist Ouderengeneeskunde wordt bepaald hoe lang cliënten revalideren. De duur van de revalidatie is afhankelijk van de revalidatievraag en aandoening. Zodra het einde van de revalidatieperiode in zicht is, krijgt de cliënt advies over eventuele noodzakelijke woningaanpassingen en over mogelijke vervolgbehandelingen.

Locaties

In beweging begeleidt en ondersteunt cliënten die voor hun revalidatie tijdelijk verblijven in de locaties Vivaldi in Zoetermeer, Madelief in het Langelandziekenhuis in Zoetermeer en De Molenhoeve in Bergambacht.

” In gezamenlijkheid werken aan herstel 

Petra Pronk, directeur In Beweging

Contact met Veilig Thuis

079 712 21 79 (Vivaldi – Zoetermeer)
0182 547 95 0 (De Westerweeren – Bergambacht)
revalidatie@in-beweging.org
www.in-beweging.org